Ammatinvalintatesti

selitys_holland.gifTämän ammatinvalintatestin perusteella voit tutkia omia mielenkiinnon kohteitasi. Testi perustuu väljästi amerikkalaisen psykologin John Hollandin teoriaan eri ihmistyypeistä. Kyseessä on itsearviointitehtävä, jossa sinun tulee vastata ohjelmassa esitettäviin kysymyksiin. Vastausten perusteella ohjelma laskee sinulle suuntautumistyypit. Jokaisesta tyypistä ja tyyppiyhdistelmästä ohjelma listaa myös tyypille hyvin soveltuvia aloja ja tehtäviä.

Muista kuitenkin:
• Hollandin testi on vain yksi tapa luokitella kiinnostuksen kohtaita. Testi ei siis kerro mitään "yhtä ainoaa totuutta". Jokin toinen testi voi painottaa eri asioita ja antaa siten toisenlaisia tuloksia.
• Tulokset perustuvat omiin arvioihisi, joten ne ovat sitä luotettavampia mitä harkitummin vastaat kysymyksiin. Mielipiteesi voivat kuitenkin ajan myötä muuttua, jolloin tuloskin muuttuu. Tulosta voidaan pitää siis vain viitteellisenä ja se kuvastaa tämänhetkistä tilannettasi.
• Harvat ihmiset kuuluvat vain yhteen tyyppiin. Useimmissa ihmisissä on monen tyypin piirteitä.

Tuloksesi:

Sosiaalinen 18% px_s.gifpx_s_loppu.gif
tulos_mursu.gif
Tieteellinen 40% px_i.gifpx_i_loppu.gif
Systemaattinen 42% px_c.gifpx_c_loppu.gif
Yrittävä 17% px_e.gifpx_e_loppu.gif
Taiteellinen 30% px_a.gifpx_a_loppu.gif
Käytännöllinen 58% px_r.gifpx_r_loppu.gif

Vastauksiesi perusteella olet käytännöllinen ja systemaattinen. Alle on listattu joukko ammatteja, joissa voit parhaiten hyödyntää näitä ominaisuuksia. Tarkemmat kuvaukset eri ammateista ja niihin kouluttautumisesta löydät ammattinetti.fi:stä.

Mekaanikko
Puuseppä
Konttorikoneiden huoltaja
Vaatturi
Muurari
Bussinkuljettaja
Postinkantaja
Kaivostyöläinen
Nosturinkuljettaja
Trukinkuljettaja
Teknikko (just, just)

 

Testi löytyy täältä.