On se vaan eri kiva juttu, kun välillä jotain valmistuukin eikä kaikki jää aina "viittä vaille valmiiksi". Vaikka valmistuneet jutut ovat pieniä, niin silti.
Eilen sain pääteltyä ja hapsutettua SNY:n langasta tekemäni Carpathia-huivin. Halusin tehdä tuosta huivista nimenomaan kapean ja pitkän, joten tein (kuten ohjeessa) sen 19 silmukalla. Lankana oli siis Ruskovillan silkki-villalankaa, hapsuissa Funnya ja Red Heartin hapsulankaa (en nyt jaksa lähteä tarkistamaan sen nimeä).
446410.jpg

Eilen oli oikein käsityö- ja askartelupäivä, kun ilma oli kurja ja lauantain jouduin uhraamaan siivoukselle. Sainpas tuon Syntymävuosi-deconkin lähtemään tänään maailmalle. Kannesta nyt ei niin häävi tullut, aina ei vaan tule ideoita ja välillä ihan liiankin kanssa.
446421.jpg

Tulipas sitten kokeiltua ekan kerran Donnosta tilaamaani servettilakkaa lasille ja posliinille. Ja tietysti ensimmäinen uhri oli Nalle Puh ;o). Jälki ei todellakaan ollut kovin siisti, mutta eka kappale on omaan (tai siis Fannin) käyttöön, joten ei haittaa. Tuon kukan jouduin laittamaan erikseen peittämään pientä repeytymää.
446426.jpg


Tänään pidin pekkaspäivän, koska Jannen piti mennä Kokkolaan hammaslääkäriin. Minulla tietysti mielessä reissu paikalliseen Tiimariin ;o). Aamulla oli hyvää aikaa pestä pyykkiä ja siinä odotellessa tuli tehtyä yksi kaulakoru. Tuon sain onneksi rauhassa tehdä, kun Fanni katsoi Rasmus Nalle -filmiä.
Korussa on käytetty helmennäköisiä siemenhelmiä, kahta eri kokoa "hopea" palloja seka hematiitti helmiä ja renkaita. Olisi kiva tehdä enemmänkin noita koruja, mutta tuon neidin kanssa siitä ei kyllä mitään tule. Ja joka paikassahan sitä pitää äidin kanssa olla.
446444.jpg

Mikä kumma siinä on kun minä oon aina vähän niin kuin väärässä vuoden ajassa? Nyt on iskenyt kauhea pipo- ja paksuhuivivillitys. Hei, kesä on tulossa ja pitäis tehdä kesäjuttuja. Mutta ei, tämä neiti se vaan tekee pipoja aina vaan paksummasta langasta. Tämän pipon aloitin aamulla ja tein loppuun illalla, SAIRAAN NOPEE TEHDÄ!!! Ottaen huomioon, että olen tosiaan muutaman tunnin ollut Kokkolassakin tänään. Lankana pipossa on Liljankukan lähettämää Jengaa. Ohjeen pipoon otin Novitan lehdestä (syksy 2006). Jouduin tosin hieman muuttamaan ohjetta, koska muuten siitä olisi tullut aivan liian pitkä. Kavennukset on siis tehty tosi äkkiä. Tupsuja en halunnut tehdä, joten tein letit. Janne tosin sanoi, että sille ei olis saanu sitä näyttää, se kun ei pystynyt hampaanpoiston jälkeen nauramaan :o(. "Mitä naurat, se on vaan vähän erilainen!" Pipo näyttää kyllä aika koomiselta ja varsinkin kuvassa, kun Fanni toimii mallinukkena. En vielä ole päättänyt, että tekisinkö kuitenkin päälaelle tupsun.
446468.jpg

Iltapäivällä sitten lähdettiin Kokkolaan. Kävellessämme autolta hammaslääkäriin huomasin AIVAN IHANAN NÄKÖISEN KAUPAN. Kauppa oli Taito-shop. Nimestäkin voi jo päätellä, että kädentaitoihin se jotenkin liittyy. "Voi, tuonne kun pääsisi!". Meidän piti Fannin kanssa käydä siellä Tiimarissa sillä aikaa kun Jannea operoidaan, mutta päätin kuitenkin mennä sinne vasta kun "lapsenvahti" vapautuu. Näin jo silmissäni sen laskun, joka minulle annetaan Tiimarissa Fannin rikottua tavaroita. No, tilannehan alkoi sitten käydä sietämättömäksi sisällä, kun neitillä ei oikein ollut kivaa. "Äiti, tule jo. Äiti, joko mennään pois?". Tässä vaiheessa Janne ei ollut edes mennyt vielä operoitavaksi. Jep, mikä mahtava idea! Lähdimme Fannin kanssa hieman ulos ja askeleet vei kohti Taito-shoppia. Ei siellä paljon tavaraa ollut, mutta sitäkin ihanampia. Oli valmiita töitä, lankoja, kuteita, hahtuvaa, huovutusvillaa... Mukaani lähti kiljuen seuraavia lankoja 4kerää/lanka. Elikkäs tumma on Idenan Mohair Luxia ja toinen Austermannin Bambou Soft Coloria. Tuo jälkimmäinen on aivan käsittämättömän ihanaa lankaa. Olen sitä nettikaupassa kuolannut jo kauan, mutta nyt pääsin vasta ekan kerran hypistelemään. Valitettavasti värejä oli tosi vähän, mutta noista voisi tulla jotain pientä Fannille. Riittääköhän lyhyeen slipoveriin?
446496.jpg

Niin se Tiimari sitten tällä erää jäi taas käymättä, en hirvennyt enää noiden hullantumisten jälkeen sinne mennä, kun tiesin, että "pakollinen" Minimani keikka pitää kuitenkin vielä tehdä. Sieltä en sitten mitään käsityöjuttuja löytänytkään (onneksi ei käsityöhylly sattunut eteeni). Askartelujuttuja löysin sen verran, että ostin pöntöllisen höyheniä pääsiäiskortteihin. Pöntössä näyttäis olevan 100 höyhentä, enköhän niistä jo kortin tai pari tee. Boordileikkureita sillä oli kolme erilaista ja aikas nättejäkin, mutta jotenkin noissa luotan vain Fiskars laatuun. Joten sinne jäivät. Lokeroitakin katselin siistimään askartelupöytääni, mutta en raaskinut ostaa, kun olivat 2,20€ kpl ja mää varmaan sen 5 tarvitsisin. Täytyy jatkaa lokerikon etsintää. Muutenkin ehkä sellainen umpilokerikko olisi parempi kuin nuo päällekkäin pinottavat mallit.
Kotiinpäin tullessa piti käydä vielä ruokaostoksilla Halpa-Hallissa, koska periaatteesta en Kokkolasta asti ruokaani autossa kuskaa. Vaikka kiire oli (Muut jäi odottamaan autoon), kerkesin hakea nämä kerät, jotta saan pipon pariksi huivinkin.
446527.jpg

Mielelläni tukisin kyllä (ja tuenkin) paikallista kauppiasta, mutta kun valikoima on täällä niin pieni ja hinnat on sitten pienen kaupan hintoja :o(. Siitä syystä mua ei sais missään nimessä päästää mihinkään paikkaan, jossa myydään lankoja.

Edellisessä postauksessa kirjoitin, että sain USAsta 3 atc-korttia. Sain Barbaralta luvan laittaa kuvan korteista, joten tässäpä nämä ovat
446521.jpg

Tiedoitus: Vielä ainakin kaksi paikkaa vapaana pääsiäiskorttiringissä!