Komiasti se arska tuolla taivaalla taas möllöttää. Onneksi nyt on jo vähän viileämpää eikä niiiiin kamalan kuuma kuin alkuviikon on ollut.

Toissapäivänä saapuivat ne mun verhot Jotexilta. Ihanat oli ja minä heti ikkunoita pesemään. Oli aivan tuskastuttavan kuuma, hiki aivan juoksi päältä. Kun vihdoin sain ikkunat pestyä ja verhot ikkunaan, huomasin, että toisen verhon alakäänne oli ommeltu AIVAN VINOON! Pääsi jokunen kirosana... Mietin, että mitähän noiden kanssa nyt tekisin. Päätin kuitenkin palauttaa verhot ja ottaa rahat pois. En halunnut riskeerata, että toisetkin olisivat samanlaiset. Niinpä meni sisustussuunnitelmat uusiksi :o(. Onneksi mulla on tuollaiset vanhemmat verhot, joista tykkään edelleen. Värisävyinä on tummanvihreää, tummanpunaista ja tummansinistä. Jokaisesta väristä on pohjassa paksut raidat ja päällä on punakeltaisia kukkaköynnöksiä, joissa vihreät lehdet. Sama kullankeltainen kehystää noita kukkia ja lehtiä. Jotakin Jotexin tilauksesta jäi kuitenkin mullekin, eli tämä aivan ihana roikkuva kynttiläjuttu. Tykkään siitä tosi paljon. (Satu : saa kuolata !!!)

824749.jpg


Kärkkäiseltä löysin tällaisen ihanuuden

824750.jpg

Tämä kukka toimii pattereilla ja vaihtaa väriä. Kuva ei tietenkään tee oikeutta sille, kuinka ihana tuo luonnossa on.

Jotakin pientä käsityörintamallakin on tullut tehtyä. Kokeilin kuinka onnistuisi koolailla raitalankaa ja ihan hyvin se onnistui. Aika työlästä tuo oli, mutta eipä tarvitse päätellä lankoja ;o). Värjäykseen käytin Floricaan, jonka kerin kaksinkertaisena pienille nyssäköille. Näin tehtynä saan huivin molemmat päät samanlaisiksi. Huivin malli on oma kehitelmäni rinsessakämmekkäiden mallineuleesta. En tykkää yhtään kaulahuiveista, jotka ovat erilaisia toiselta puolelta. Tässä huivissa molemmat puolet ovat samanlaisia.

824753.jpg

Yritin saada parempaa kuvaa, mutta taitaa taas patterin olla heikossa hapessa. Huiviin tulee keskelle melko pitkästi punaista ja toinen pää on siis samanlainen kuin tämäkin. Huivi on tällä hetkellä puolessa välissä, tosin ei tuossa kuvassa vielä.


Eilen saapui paketti, joka sisälsi tosi paljon virkkauslankaa

824759.jpg

Keskellä olevat "kullanväriset" ilmeiseti Novitan virkkauslangat pääsevät neulotuksi liinaksi olohuoneen pöydälle. Itse asiassa sen olen jo aloittanut kaksikin kertaa ;o). Ensimmäisellä kerralla tein jotakin heti alussa väärin. Sen olen huomannut, etten voi samalla seurata telkkua, kun kudon liinaa. Vähän ajan päästä huomaan varmasti tehneeni virheen ja tuota on tosi työläs purkaa.

Nyt pitäisi lähteä kylälle hakemaan aineksia juustosarvia varten. Kummini on tulossa Helsingistä päin tänne ja meillä ei ole ikään mitään tarjottavaa. Pullaa meillä ei oikein kukaan syö (Fanni varmaan söis, jos sitä olis), mutta suolasenpuoli tekee kyllä kauppaansa. Juustosarvet on sellasia leivomuksia, joita jopa minä vihtin leipoa. Helppoa ja nopeaa!