Tietenkin siitä, kun Pirkkis käy läpi lankavarastojaan miettien, mitä lankaa voisi värjätä ja millä ;o). Värjäysinspiraatio iski, mutta valitettavasti lankakauppamme ei ollut pe eikä la auki. Oli siis tyydyttävä omiin tarpeisiin. Tässäpä muutamia kuvia tuloksista

Alussa oli kerä keskiharmaata seiskaveikkaa, jonka värjäsin karamelliväreillä. TÄSTÄ MÄÄ TYKKÄÄN! Kerrankin onnistuin tekemään lähes petroolinväristä lankaa. Langasta lähti virutushetkellä hirvittävän paljon väriä, joten laitoin sen vielä 50 asteeseen koneeseen ihan tavalliselle kirjopesulle. Vyyhti vaan solmulle keskeltä, tyynyliinaan, solmu ja vielä koko komeus pesupussiin. Ihan hyvin säily selvillä. Vähän se oli "huopahtanut", mutta nyt lanka onkin aivan ihanan pehmeää.

667167.jpg


Lähtökohta tämä
667165.jpg

4 pussin turkoosia ja 3 pussin violettia kool aidia jälkeen lanka näytti tältä. Meni paljon värejä hukkaan ja lanka on vähän sitä mitä on.
667168.jpg

Tässä vielä molemmat kerittynä
667173.jpg


Alussa oli ruskehtavan keltaista lankaa, Gjestal : Nagano. Huom. kuvassa lanka on jo kasteltu.
667171.jpg

 Keltaista ja punaista karamelliväriä lisätessä langasta tuli enemmän minun väriseni.
667176.jpg

Kyllä värjääminen on sitten kivaa! Huomenna saan lisää vihreää ja oranssia kool aidia (mun lemppareita).


Olen minä muutakin tehnyt. Tuolla ulkona on lojunut yksi vanha nojatuoli, johon oli tarkoitus tehdä uusi pohja, jotta sitä voisi käyttää alkuperäisessä tarkoituksessaan. Puita pinoon latoessani silmäilin tuolia vähän väliä ja sain ajatuksen istuttaa siihen kukkia! Kun en kerta näköjään sitä vanhaa soutuvenettä saa kukkapenkiksi, niin käyhän tuo tuolikin tähän hätään. Ja tässä tulos
667175.jpg

Tuo puureunus (istuinosa käännettynä väärinpäin) vaatisi jotain peitettä. Ehkäpä tekomurattiköynnös olisi paikallaan, mutta tällä hetkellä se saa olla noin. Kukat näyttivät niin orvoilta, joten vein niille lehmät seuraksi. Saapa vaan nähdä kuinka kauan Fanni antaa niiden olla rauhassa. Tuolista on maalia lähtenyt osista kohdin. Taidan ottaa hiomapaperin käteen ja poistella sitä vähän lisää. Kyllä tuo nyt mun silmää miellyttää, mutta saapa nähdä ekan vesisateen jälkeen.